Det smakfulla Roslagen

Följ med på en drömresa skapad exklusivt för Allt om Mats läsare. Det är en resa med spännande personliga möten såväl som en kulinarisk totalupplevelse med ekologisk lyx, närproducerade delikatesser och design.

Annonsen laddas.

På Fejans skärgårdskrog äter vi en sjurätters middag med skärgårds-
utsikt och råvaror från öarna omkring. Och Skebo Herrgård, som håller
en mycket hög gastronomisk nivå, serverar lamm, kalv, nöt och vilt från
herrgårdskökets egen Krav-märkta bondgård. Ekologiska grönsaker och
ostar kommer från grannar i närområdet.

Prisbelönta konditoriet En liten Smula i Norrtälje berättar om höstens
trender inom det söta området och vi får vara med på en chokladprovning
med både smak och kunskap. Norrtelje Brenneri är Sveriges första
tillverkare av fruktdestillat, ekologisk whisky och premiumpunsch.
Vi provar deras drycker och får en personlig guidning i destilleriet.

I Grisslehamn väntar visning av Albert Engströms ateljé med vidunderlig
utsikt över Ålands hav. Här besöker vi också Edblad & Co, internationellt
erkända formgivare, med unika erbjudanden för Allt om Mat:s läsare.

På Väddö Gårdsmejeri får vi vara med om en äkta Ko-safari och se
Krav-märkt osttillverkning på nära håll. Besöket avslutas med ekologisk

ostbuffé med mejeriets alla ostar – döpta efter byar i trakten.

Resfakta. I Roslagens famn.
Datum: 16–18 september 2011.
Pris: För prenumeranter: 6 475 kr.
För icke-prenumeranter: 6 975 kr.

I priset ingår:
• Helpension (alla måltider)
• 1 övernattning på Skebo Herrgård
• Busstransport med bekväm
• 1 övernattning på Fejans skärgårdsvandrarhem
• Busstransport med bekväm luftkonditionerad buss
• Guidade visningar och provsmakningar

Resan:
Buss avgår från Stockholms central, dit vi även anländer vid hemkomst. Antalet platser är begränsat.

Online-bokning, klicka här!