Det här äter de på årets Nobelfest

Här är menyn för Nobelfesten 2009. Tre vackra rätter som serveras i Stadshuset ikväll till de prominenta gästerna.

Annonsen laddas.

Temat för menyn var "sagolikt" och gästerna bjöds på:

  • Hummerconsommé med skaldjurstartar, hummer och Kalixlöjrom.
  • Tryffelfärserad vaktel med persiljerot, brysselkål och portvinssås.
  • Citron och färskostmousse med havtornssorbet.

 

Och till detta drack de:

 

  • Jacquart brut Millesime 2002; Chateau la Dominique 2001, Tschida ba Seewinkel 2001. Därefter kaffe, Remy Martin VSOP samt Cointreau.

Läs vinexpertens kommentarerer på VinVin.se

 

Källa: TT

Många kockar

  • I kväll arbetar drygt 30 kockar och 230 servitörer med Nobelmiddagen.
  • Kockarna som står bakom menyn är: Niclas Wahlström och Magnus Johansson