Christofer Ekman, 29 år, heter kvällens lyckligaste i kockmössa. Till vardags arbetar han på Fredsgatan 12 i Stockholm. I sin matlagning hämtar han mycket inspiration från gamla bondetraditioner, där man tog tillvara på alla råvaror, och han värnar gärna om husmanskosten.
Christofers vinnande bidrag i 2009 års upplaga av Årets kock var bland annat "Sejrygg bakad i rapsolja med en ljummen sallad på blåmusslor, gurka och forellrom, täckt med smörstekt skinn samt sous vide-kokt fänkål fylld med råräkor och fänkålshjärta kokt i räkbuljong. Serverad med mandelpotatispuré smaksatt med mjölkkokt sej, pepparrot och stekt sejbuk, samt brynt citronsmör och blåmusselsås."
Christoger Ekman vann Årets kock 2009
Årets kock 2009 hämtar gärna sin inspiration från gamla bondetraditioner.
NUVARANDE
Christoger Ekman vann Årets kock 2009
NÄSTA
Farmor lärde honom laga mat