Vad är mer romantiskt än att bjuda någon på choklad? Det här ljuvliga receptet på chokladhjärtan med ett överdrag av mörk, bitter choklad är en alldeles ljuvlig present att bjuda en käresta på till Alla hjärtans dag. Eller varför inte testa något av våra andra hjärtligt goda recept?

Chokladhjärtan – ingredienser:

  • 7 dl strösocker
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1,3 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 kopp gräddmjölk
  • 1 3/4 dl vegetabilisk olja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 1/4 kopp varmt kaffe
  • 1/4 kopp varm rom

Chokladkräm (överdrag)

  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk sirap
  • 450 gram mörk, bitter choklad (finhackad)

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä två plåtar i bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Vispa ägg, mjölk, olja och vanillj i en annan skål tills blandningen fått en len konsistens. Tillsätt långsamt det varma kaffet och romen och fortsätt vispa i 2 minuter.
  3. Blanda sedan innehållet i skålarna med varandra till en slät smet. Fördela smeten på plåtarna och baka i ugnen i 20 minuter. Låt plåtarna svalna på galler. Stansa sedan ut hjärtan ur kakorna  med hjälp av en hjärtform (t ex formen till ett pepparkakshjärta).
  4. Chokladkräm: Värm aprikosmarmeladen i en kastrull på mediumvärme tills den smält. Addera grädde, mjölk och sirap och låt puttra ihop. Dra av från plattan. Addera den finhackade chokladen och rör runt ordentligt i kastrullen så att chokladen täcks av gräddblandningen. Låt dra i tre minuter. Rör sedan mjukt ihop till en mjuk chokladsås.
  5. Låt chokladsåsen svalna innan du breder ut chokladkrämen över de hjärtformade kakorna. Låt svalna! Klart!

 

Fler recept till Alla hjärtans dag-fikat: 

NUVARANDE Chokladhjärtan och andra godsaker till Alla hjärtans dag
NÄSTA Romantisk Alla hjärtans dag-paj med äppelrosor