Champagne sätter smak på helgens meny

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande drycker till helgens läckra meny. Och vad passar väl bättre än champagne till huvudrätten?

Förrätt

Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter

Att dricka till:
Petit Chablis 2007 (5585) Frankrike, 99 kronor
En sval chablis med friska äpplen, lite hallonkola och citrus i smaken
blir en fin start.

Varmrätt

Ugnsbakad lax med champagnesås

Att dricka till
Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (7450) Frankrike, 279 kronor.
Matcha såsen med äkta vara. Den här champagnen har en härlig frisk och fint nyanserad smak med bröd, färsk frukt och citrus i smaken.

Dessert

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Att dricka till
Nederburg Noble Late Harvest 2007 (2741) Sydafrika, 67 kronor (37,5 cl)
Söt, rik smak med drag av torkad frukt  och honung.

 

Följ med Allt om Mat till Champagne!

Den 18-21 oktober 2018 tar vår ciceron, Michaela Jolin, med oss på en härlig resa i Champagne. Vi kommer att röra oss i denna fantastiska vinregions hjärta. I staden Reims, där vi kommer att bo under vistelsen, ligger några av de allra största och mest berömda champagnehusen.

Läs mer och boka resa här!

 

 

NUVARANDE Champagne sätter smak på helgens meny
NÄSTA Träffa Allt om Mat på Nordens största matmässa