Ceviche med grapefrukt – spännande förrätt med sting

När du tänker bjuda på en ordentlig köttbit och någon kaloribomb till efterrätt är det en bra idé att hålla förrätten lite lättare. Den här cevichen är syrlig och smakrik och ger längtan efter mer! Tillsammans med ett glas kyld Trio Chardonnay (2196) blir det en perfekt start på en härlig middag.

 Du behöver:

  • 400 g färsk laxfilé utan skinn, skuren i bitar på 1×3 cm
  • 1,75 dl färskpressad blodgrapejuice
  • 0,5 dl färskpressad citronjuice
  • 1 nypa havssalt
  • Till kokossåsen:
  • 1 grön chili, med fröna borttagna och finhackad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 msk orientalisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 burk osötad kokosmjölk
  • 1/2 rödlök, skuren i halvmånar
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad koriander

Till serveringen:

  • 1 blodgrape i klyftor
  • 12 kokta och skalade räkor
  • Gör så här:

Låt laxen marinera i blodgrapejuicen i två timmar (tillsätt gärna lite lime och havssalt). Mixa alla ingredienserna för kokossåsen och låt dem stå i minst en timme. Innan du serverar, rör ner laxen och dess marinad i kokossåsen. Garnera med gräslök, blodgrape och räkor.

Satsar du på en buffé av smårätter har vi flera goda förslag – testa våra smarriga getostkrustader med soltorkad tomat och våra härliga crostini med spännade pesto på rostad mandel och ruccola! Servera både Trio Merlot(6556) och Trio Chardonnay (2196) till din buffé så gästerna kan välja själva.