Carl Jan ska göra italienskt vin i Stockholm

Fem frågor till Carl Jan Granqvist som är med och drar i gång tillverkning av toskanskt ”garagevin” på Högberga vinfabrik i Lidingö.

Annonsen laddas.

Varför ska du göra italienskt vin?
– Det är en bra pedagogisk idé att man kan få lära sig hur det går till. Det roliga är att man åker till Toscana och är med och skördar för att sedan tillverka ”garagevin”. Man gör det i garaget. Man får vara med i hela processen.
Får man inte dricka?
– Jodå, man får testa hela tiden.
– Sedan får man beställa hur mycket man vill ha.
Vad är det för speciellt med toskanskt vin?
 – Varje region har en speciell karaktär. Det toskanska vinet är lite inne just nu.
Vad passar vinet till för mat?

– Man ska vara med i processen – sen får man se vad det blir för vin.
Hur ofta och hur mycket vin dricker du själv?
– Jag dricker champagne oavbrutet. Skål! Jag skålar just nu i champagne med några vänner. Ekologisk champagne, det var precis vad jag behövde just nu, känner jag.
 


Hitta viner från Toscana

Här kan du leta i vår vindatabas.