”Blir mer personligt”

Calle Carboni på Riche gör trendspaning på drinkfronten.

Annonsen laddas.

– Folk blir mer och mer pålästa, vilket gör att arbetet som bartender blir mer hängivet, man måste kunna mer. Det handlar inte längre enbart om att berusa sig. Drinken ska även vara ett samtalsämne och ett val som avspeglar ens person.

Rosévin och fanta är poppis – kan man beställa det på Riche?

 
– Rosévin och fanta serverade jag senast i går, det är en av alla vindrinkar som dyker upp på sommarhalvåret. Jag föredrar personligen Calamucho med rödvin och cola.

En enkel fördrink på hemmafesten?

 
– Martini bianco med äppeljuice och lycheejuice. Enklast är att förbereda en karaff, ha gärna i citronklyftor och lite citronmeliss. Det blir en svalkande lemonad. Eller två delar öl och en del tomatjuice, en enkel och god välkomstdrink.

 

Mest överskattade drinken så här års?

– Allt som är frozen, det känns som sån där is-saft som man gillade när man var barn.

 

CALLES DRINKTIPS
En typisk sommardrink är Rossiccio som innehåller Martini rosso, mynta, citron och tonic:
1. Skär citronen i klyftor, muddla med myntan.
2. Fyll glaset med krossad is och häll på fyra centiliter Martini rosso.
3. Toppa med tonic.