Blanda egna drinkar på cava

Fem recept på somriga drinkar med cava.

Bob

  • 1 tsk råsocker
  • 2 cl Calvados
  • några stänk Angostura
  • Cava, torr

Häll försiktigt på cavan sist, eftersom det bubblar upp.

Pärlan

  • Blodapelsin
  • Råsocker
  • 4 cl Cointreau
  • 1 cl sockerlag
  • Krossad is
  • Cava, rosé

Muddla ihop socker och blodapelsin. Häll på de andra ingredienserna. Cavan sist.

Hallondevine

  • 4 cl hallonpuré
  • 2 blad mynta
  • 2 klyftor lime
  • Cava, torr

Skaka ihop allt utom cavan med några isbitar. Häll cavan i ett högt glas. Häll på purén sist. Gärna via en sked så det skiktar sig.

Pappa Ray Ray

  • 2 cl Xante
  • 4 cl päronpuré
  • Cava, torr

Häll på cavan sist.

Midsommarnatt

  • 3-4 cl flädersaft
  • 2 cl gin
  • Cava, rosé

Häll på cavan sist.

 

Tre tips för dig som vill göra egna cavadrinkar:

  1. Blanda med likörer, t ex Xanté, Cointreau
  2. Blanda med fruktpuréer
  3. Blanda inte en söt tillsats, till exempel saft, med en söt cava. Söt mix ska blandas med torr cava.

Vad vet du om cava? Här är en snabbkurs!

NUVARANDE Blanda egna drinkar på cava
NÄSTA Klubbor och spett från grillen