Blanda egna drinkar på cava

Fem recept på somriga drinkar med cava.

Annonsen laddas.

Bob

  • 1 tsk råsocker
  • 2 cl Calvados
  • några stänk Angostura
  • Cava, torr

Häll försiktigt på cavan sist, eftersom det bubblar upp.
 

Pärlan

  • Blodapelsin
  • Råsocker
  • 4 cl Cointreau
  • 1 cl sockerlag
  • Krossad is
  • Cava, rosé

Muddla ihop socker och blodapelsin. Häll på de andra ingredienserna. Cavan sist.

Hallondevine

  • 4 cl hallonpuré
  • 2 blad mynta
  • 2 klyftor lime
  • Cava, torr

Skaka ihop allt utom cavan med några isbitar. Häll cavan i ett högt glas. Häll på purén sist. Gärna via en sked så det skiktar sig.
 

Pappa Ray Ray

  • 2 cl Xante
  • 4 cl päronpuré
  • Cava, torr

Häll på cavan sist.
 

Midsommarnatt

  • 3-4 cl flädersaft
  • 2 cl gin
  • Cava, rosé

Häll på cavan sist.


Tre tips för dig som vill göra egna cavadrinkar:

  1. Blanda med likörer, t ex Xanté, Cointreau
  2. Blanda med fruktpuréer
  3. Blanda inte en söt tillsats, till exempel saft, med en söt cava. Söt mix ska blandas med torr cava.