Biff à la Lindström steg-för-steg

Biff à la Lindström är en svensk specialitet, som troligen har ett ryskt ursprung. Det är goda saftiga biffar, som smakar gott med en öl till.

Annonsen laddas.

Receptet hittar du här nedan. I bildspelet finns instruktionerna.

Biff à la Lindström
4 portioner, cirka 45 minuter

3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
400 g nötfärs
1 dl inlagda rödbetor, finhackade
2 msk kapris, finhackad
2 msk smör
Sås:
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 1/2 msk brun redning, Maizena
salt, svartpeppar
 

1 Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla, cirka 10 minuter. Blanda ner ägg, salt och svartpeppar.

2 Skala och finhacka löken. Stek den i lite smör utan att den tar färg, cirka 2 minuter. Låt den svalna och blanda sedan ner den i havregrynsblandningen.

3 Vänd ner nötfärs, rödbetor och kapris i lökblandningen och blanda väl.

4 Rulla färssmeten till 8 jämnstora bollar och platta ut till biffar, cirka 1 1/2 cm tjocka och lägg dem på smörpapper.

5 Hetta upp smör på god värme och stek biffarna, några i taget, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp på serveringsfat.

6 Blanda vatten och kalvfond i en kastrull. Red av med brun redning. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Vill man inte ha en redd sås är det gott med brynt smör till.

Matskribenten Christina Asplund guidar dig steg för steg till en lyckad middag.