Beer can chicken recept

Beer can chicken – helgrillad kyckling på ölburk. Trä en hel kyckling på en fylld ölburk och grilla. Oslagbart saftig kyckling. Inte konstigt att beer can chicken är hetast på grillen.

Annonsen laddas.

Vad är beer can chicken?

Beer Can Chicken är en hel kyckling som du tillagar naturell eller marinerar med kryddor. Du öppnar en ölburk, häller ut hälften och klipper möjligtvis upp hålet så att det blir större. Nu kan du trä på kycklingen på burken, men sätt gärna extra piff på ölet för mer smak. Kryddor som passar är till exempel citrongräs, vitlök och ingefära. Prova dig fram med örter, chili eller lakrits! Beer can chicken är en rolig rätt att experimentera med.

Grilla beer can chicken

Bäst är en klotgrill med lock. Ta bort grillgallret. Använd kolbriketter och gör plats för att ställa kycklingen. Om du ställer kycklingen på gallret, se till att locket på grillen går att sätta på. Glöden ska vara glödande och briketterna gråaktiga när du ställer ner kycklingen på botten av. Sätt på locket.

Beer can chicken temperatur

Räkna med minst 40 minuter. Temperaturen bör visa 82 grader och köttsaften ska vara genomskinlig.

Beer can chicken i ugn

Tillagas i ugn 200 grader.

Beer can chicken kallas också dancing chicken; ölkyckling eller ölrumpekyckling på svenska.