Bästa vinerna vid grillen

Vinexpertens 10 viner som passar perfekt till grillningen.

Annonsen laddas.


Vita viner


5 getingar!

Rapitalá Cataratto Chardonnay 2007 (32220) Italien, 66 kronor
Siciliansk glöd med inslag av persika, äpplen och fatkrydda i doft och smak. Gott till grillade fiskspett med aioli.

Argento Chardonnay 2008 (6679) Argentina, 79 kronor
Smak av gul frukt, vaniljton, nötter och krydda. Utmärkt till grillad fisk med sallad på tomat, avokado. 


4 getingar

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc 2008 (5332) Ungern,
58 kronor
Ett kryddigt vin. Gott till  skaldjur och grönsaks-spett med thai-inspirerad kryddning.

Jacob’s Creek Semillon Chardonnay 2008 (16434) Australien,
67 kronor
God smak som påminner om tropisk frukt och liten krydda. Passar till fisk och kyckling.


Meinklang Grüner Veltliner 2008
(2931) Österrike, 79 kronor
Ren och frisk med lätt krydda och citrusfräschör. Passar till grillad lax med sparris och färsk potatissallad.


Röda viner


5 getingar!


Cigarra Syrah Tinta Barocca 2007
(2565) Portugal, 67 kronor
Kryddig mörk frukt med inslag av lakrits. Prova till exempel en
entrecôte med örtsmör och grönsallad till.


Soros Red 2006
(3699) Spanien, 80 kronor
Generös smak med plommon, lite kaffe och vanilj. Balanserat och behagligt. Till exempelvis lammkotletter med färska örter och vitlök.


4 getingar


Réserve de la Condamine 2007
(12804) Frankrike, 69 kronor
Trevligt och välkomponerat med mörka plommon och lite örter i smaken. Testa till hemmagjorda hamburgare.


Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon 2008
(12986) Sydafrika, 69 kronor
Fruktigt med vinbär, skogsbär och aningen fatkrydda. Gärna till fläskkött eller kyckling.


Gnarly Head Old Vine Zin 2007 (
6597) USA, 89 kronor
Storsmakande vin med kryddig, söt frukt. Inslag av örter, lakrits och fullmogna bär. Till kryddiga revben.