Bästa middagstipsen för vardagen – när det ska gå lite extra snabbt

Middagen ska vara en skön och trevlig stund, men i stället för att ha tid för barnen spenderas kvällen vid spisen – när man egentligen skulle vilja umgås. Här är några tips för att få mer vardagsglädje med familjen.

Annonsen laddas.

sponsormall-tulip

5 enkla tips för att snabbt få fram mat på bordet utan sura miner:

1. Se till att ha allting hemma så du slipper springa och handla.

2. Om alla är vrålhungriga gör snacks som lätt kan ställas fram direkt på bordet t.ex. grönsaksstänger. Efter en lång dag är det viktigt att fylla på med lite energi direkt när ni kommer hem.

tulip-bild2

3. Förbered det som kan förberedas och ha färdigt i kylen redan innan t.ex. hacka grönsaker, blanda sås och röror.

4. Låt barnen hjälpa till att duka.

5. Gör mer mat än vad som behövs och frys in. Nästa gång det är riktigt bråttom är det bara att värma på.
Tänk på att… God mat behöver inte ta lång tid att laga! Långkok är en favorit som normalt tar en hel dag att tillaga, men nu kan det stå färdigt på bordet inom 30 minuter. Tulip har produkter för vardagsmåltider som hela familjen tycker om, rätter som är lätta att variera och som sköter sig själva så det blir tid över för familjen. Här är två middagstips som passar perfekt när tiden inte räcker till:

1. Quesadillas fyllda med pulled pork serverad med snabbpicklad rödkål

tulip4

Annonsen laddas.

TIPS! Gör en krämig Guacamole till. Mosa 2-3 avokados, finhacka en tomat, pressa i lime och krydda efter smak.

Det här behöver du:
4 personer Tid: 30 minuter

1 förpackning Tulip Pulled Pork
4 tortillabröd
2 dl riven ost
2 st gul lök
500 g rödkål
0,5 dl äppelcidervinäger
1 tsk socker
Salt & peppar

Gör så här:
Tillaga pulled pork enligt anvisningar på förpackningen. Skär rödkål i strimlor och lägg i en lag med äppelcidervinäger, socker och lite salt. Låt stå medan du förbereder resten av maten. Hacka och stek löken i smör tills den är karamelliserad. Fördela pulled pork och ost på en tortilla och toppa med en annan som lock (räkna med en halva per person). Stek i smör tills osten har smält. Servera med picklad rödkål.

2. Ugnsrostad paprika med pulled beef, lime & koriander

tulip5

TIPS! Variera rätten genom att testa olika typer av slow cooked-produkter. Byt ut pulled beef mot exempelvis pulled turkey eller pulled pork.

Det här behöver du:
4 personer Tid: 30 minuter

1 förpackning Tulip Pulled Beef
4 st röda paprikor
200 g majs
1 kruka koriander
1 lime
4 portioner ris
Salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka ris. Skölj paprikor, dela dem på mitten och kärna ur. Smörj en ugnssäker form. Ta ut pulled beef ur förpackningen, riv sönder med gaffel och blanda ordentligt med marinaden. Blanda pulled beef med majs, kokt ris, svartpeppar och eventuellt lite salt i en skål. Riv ner limeskal och limesaft efter smak. Lägg de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och baka i ca 20 minuter i ugn. Toppa vid servering med färsk koriander och mer limesaft.

Pssst…

Ta en bild på din middag och tävla med Tulip och Gastrofy. Varje vecka vinner 2 personer en hel veckas måltider levererade hem till dörren. Läs mer och tävla här.