Baka semlor

Semla, fettisdagsbulle, hetvägg eller fastlagsbulle. Semlor har många namn. Baka egna semlor att njuta av!

Annonsen laddas.

Semlor är bakelser med stark tradition. Vissa vill ha semlor redan i början av januari, andra väntar till fettisdagen som i år, 2012 infaller den 21 februari.

Semla är det vanliga namnet i Stockholm, medan bakverket i övriga landet ofta kallas fettisdagsbulle. I Skåne och Blekinge äter man fastlagsbulle och gärna på måndagar: ”bullamåndag”.

Semlor finns också i nya spännande recept. Chokladsemlor, smala semlor, citronsemlor, semelrutor och långsemlor är bara några.

Kanske har du ett alldeles eget recept på semlor och fastlagsbullar? Om inte kan du söka bland våra och hitta inspiration på smaksättningar.

Tips för saftiga semlor:

* Om du vill kan du baka semlor med kesella i degen.

* Ge semlorna lång jästid. Stressa inte.

* Baka semelbullarna med riktigt smör


Baka Monikas supersemla

Testa kocken och bloggaren Monika Ahlbergs semlor.


Lyxlagats semlor

Spana in bloggaren Frederik Zälls semlor.