Lemon curd i baket gör tårtorna och kakorna ännu godare. Citronkräm med härlig syrlighet bryter fint mot det söta. Krämig lemoncurd passar lika bra på en rostad macka som till fyllning i pajer och kakor. Curden håller ca 1 vecka i kylen.

Så här gör du egen lemoncurd

20 MIN + 4 TIMMAR I KYLEN

Till ca 5 dl:

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl pressad citron

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och ägg.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det smälta i smöret under omrörning. Häll i ägg och citronsaft och vispa ihop.
  3. Sjud curden under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig, 5-10 min. Låt svalna.
  4. Häll krämen i en skål och täck med plastfolie. Låt kallna. Ställ curden i kylen för att stelna 3-4 timmar, gärna över natten.
NUVARANDE Baka gott med lemon curd
NÄSTA 18 vanliga misstag i köket (kan du se vad som är fel i de här bilderna?)