Baka för klimatet

Den 26e mars uppmanar WWF oss att släcka ner. Till årets Earth hour har Årets Konditor 2011, Roy Fares, skapat en särskild bakelse. Vi har receptet.

Annonsen laddas.

På Earth hour-kvällen den 26 mars uppmanas svenskarna och resten av världen att symboliskt släcka lamporna under en timme för klimatet.

Nu har Earth hour fått en särskild bakelse, skapad av Roy Fares – årets konditor 2011.

– Jag använder alltid ekologiska råvaror som är i säsong så långt det är möjligt. Nypon är en god och nyttig men underskattad ingrediens som har hamnat lite i skymundan, som jag ville lyfta fram. Bakelsen är gjord med kärlek och med omsorg för miljön och klimatet, säger Roy Fares.

Redaktionen antar att den inte är tänkt att bakas under själva klimattimmen – såvida du inte släcker lamporna i ugnen.

Bakelsen kommer att finnas på konditorier runt om i Sverige.

Här hittar du receptet >


Bli grönare i köket:

  • Använd gärna mikro, håll plattorna rena och använd plana kastruller. Lägg på locket och försök att inte stormkoka maten. Utnyttja eftervärmen. 
  • Keramikhällar drar mindre el än vanliga plattor, men inte tillräckligt för att det ska vara värt att byta en gammal fungerande spis.
  • En elektrisk vattenkokare är det snabbaste och energisnålaste sättet att koka upp vatten.

Källa: Naturskyddsföreningen.