Ät dig pigg och frisk

Så här års är många lite krassliga. Vi tipsar om maten som håller förkylningen borta och berättar hur du hälsosäkrar ditt skafferi.

Annonsen laddas.

Husmorsknepet att sova med en lök under kudden ger vi inte mycket för. Men det finns råd som verkligen fungerar.

Studier har visat att zink, som är ett grundämne och en viktig antioxidant kan lindra en förkylning. Zink finns bland annat i nötter, solrosfrön, fläsk- nötkött och skaldjur.

D-vitamin stärker immunförsvaret och kan motverka att du blir förkyld. Solljus är en viktig källa för d-vitamin. Under det mörka halvåret är maten en extra viktig källa. Se till att äta fet fisk som lax och makrill, ägg och mjölk.

Så äter du dig frisk:

Här är bären som ger dig c-vitamin

Därför kan tomater hålla dig frisk

Ät dig till bättre immunförsvar

Vitaminerna som jobbar bäst tillsammans

Hälsosäkra ditt skafferi

Med rätt basvaror i skafferiet kan du alltid laga nyttig och god mat snabbt och enkelt. Här är sju hälsovänner du bör se till att ha hemma.
Sju hälsofynd för skafferiet