Årets vinnare av Allt om mat:s Stora matpris är kocken Fredrik Eriksson

Allt om Mat:s Stora matpris 2015 går till Fredrik Eriksson för hans
långvariga arbete för svensk gastronomi. Priset delas ut vid Allt om Mat:s
ceremoni i dag den 4 november.

Annonsen laddas.

I år firar Fredrik Erikssons omtyckta restaurang Långbro värdshus 10 år och under
samma period har resten av den svenska krogbranschen utvecklats i rasande takt.
Den utvecklingen har vi till stor del Fredrik Eriksson att tacka för, för hans insatser i
bland annat Föreningen Årets kock och på Restaurangakademin.

– Jag är stolt över att jag blir tillfrågad vara rådgivare i krog- och matfrågor. Jag trivs
med att ta på mig en lite mer senior roll. Och det ger mig mycket tillbaka, säger
Fredrik Eriksson.

– Fredrik Eriksson har en fantastisk känsla för modern, svensk matlagning. Han har
dessutom en stor pedagogisk kunskap som visar sig både när han lagar mat i tv och
bakom kulisserna när han hjälper och stöttar unga talanger i branschen, säger Mona
Johansson
, chefredaktör på Allt om Mat.

Fredrik Eriksson tar emot priset på Tändstickspalatset i Stockholm, i dag onsdag den
4 november. Han medverkar även på Allt om Mat-scenen på matmässan Mitt kök på
Stockholmsmässan i Älvsjö fredag den 6 november kl 15.00.

Läs mer om Fredrik Eriksson: feriksson.se och langbrovardshus.se

Allt om Mat:s Stora matpris har sedan 1986 delats ut till en person eller organisation
som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur. Bland
tidigare vinnare finns Leif Mannerström (2013), Paul Svensson (2012), Annika Unt
Widell, Skolmatens vänner (2011), Martin Johansson, brödinspiratör (2010), Rolf
Axel Nordström, Ängavallens gård (2009), och Mats-Eric Nilsson, journalist (2008).

Pristagaren utses av Allt om Mat:s redaktion.