Årets meny på Nobelfesten

Anka, tryffelstekt piggvar och apelsinbavarosie.
Kocken Niclas Wahlström ville bjuda på något ”enkelt” – här är årets Nobelmeny.

Annonsen laddas.

Klockan 19.25 var det dags för de över 1 300 gästerna att sätta gaffeln i årets Nobelmeny.
Till förrätt bjöds det på anka, till huvudrätt en tryffelstekt piggvar och till efterrätt en len mjölkchoklad och apelsinbavarosie.
Regissör bakom verken: Niclas Wahlström.
Han har planerat måltiden sedan sju månader och säger att han ville bjuda på enkel och vällagad mat.
– Det ska vara riktig mat, inget hokuspokus och bara naturliga råvaror, säger han till TT.
Han ansvarade för förrätt och huvudrätt för andra året i rad, medan kollegan Magnus Johansson tog hand om desserten.
 

Här är menyn:

Förrätt: Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé.
Huvudrätt: Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky.
Efterätt: Len mjölkchoklad och apelsinbavarosie smaksatt med gammeldansk bitter, serveras med apelsinsallad.

Drycker:

  • Champagne Franck Bonville Grand Cru Millésime Blanc De Blancs 2005
  • West Cabernet Sauvignon Reserve 2005
  • Chateau Raymond-Lafond Sauternes 1999

Källa: Nobelstiftelsen