DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Svensk Fågel

Årets kycklingrecept och tävling: Vinn en årskonsumtion av svensk kyckling!

Svenskt i all ära, men ibland kan även lite lånta fjädrar passa en svensk fågel alldeles utmärkt. Kycklingbullar med sesam och nudlar har härliga asiatiska smaker med citrongräs, ingefära, chili, lime och sesam. Missa inte heller vår stora tävling där du kan vinna en årskonsumtion av svensk kyckling!

Tävla och vinn en årskonsumtion av svensk kyckling!

dragarbild_svenskfagel-2000x1000

Sex av Sveriges mest älskade mat- och livsstilsbloggare har tillsammans med Svensk Fågel gjort om en svensk klassiker med kyckling. Rösta på ditt favoritbloggrecept och svara på frågan så är du med och tävlar om en årskonsumtion av svensk kyckling – till ett värde av 2 300 kr! Tävlingen pågår tom den 30 juni.

Här hittar du alla bloggar: Lesscarbs, Kryddburken, Lindas Bakskola, Trettonbarnsmamman, Monas Universum, Vardag.nu


1:a pris = årskonsumtion av kyckling (värdecheckar värde ca 2300 kr)
2-5:e pris= grilltermometer (värde ca 399 kr)
5-15:e pris= Tareq Taylors bok Kyckling (värde ca 199 kr)

Observera att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och att vinnarna väljs ut av Bonnier Tidskrifter i samarbete med Svensk Fågel. Vinsten kan inte bytas mot kontanter. När du tävlar godkänner du Bonnier Tidskrifters villkor.

Om Svensk Fågel

Att Sverige ska ha världens bästa kyckling och kalkon är branschorganisationen Svensk Fågels viktigaste fråga. Tillsammans med experter och myndigheter har medlemmarna tagit fram krav på hela kedjan från uppfödning till färdig produkt, vilket resulterat i att svensk fågel idag är närproducerad, frigående, smakrik, klimatsmart och salmonellasäker – världens bästa fågel helt enkelt.

Vill du veta mer? Här hittar du tips och råd om hur du hanterar fågelkött och organisationens arbete.

Här hittar du receptet.