Ärtsoppa är en klassisk vardagsrätt som brukade ta lång tid att förbereda, men nu kan du laga hemmagjord ärtsoppa från grunden på ett kick. Vanliga Gula ärter måste först blötläggas i cirka 12 timmar och sedan koka i en timme medan ärtsoppa lagad med Ready in 5 blir klar på bara en kvart. Att ärterna dessutom redan är skalade gör att du slipper momentet att vispa och plocka skal, det räcker att mixa ärterna några sekunder direkt i kastrullen.

 

Till 4 portioner behöver du:

1 dl hackad gul lök

1 msk färsk ingefära

2 msk smör

1 nypa timjan

4 dl GoGreen Ready in 5 delade Gula ärter

6 dl grönsaksbuljong

Senap, salt och peppar efter behov

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Hacka lök och ingefära.

2. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, ingefära och timjan någon minut. Tillsätt ärterna, fräs ca 1 minut och häll sedan på buljongen. Låt koka i ca 10-15 min. Obs! Ärterna ska inte koka sönder eller bli mosiga.

3. Mixa alla ingredienser direkt i kastrullen med en stavmixer ca 2 sekunder till önskad konsistens. Vid behov, späd med mer vatten.

4. Smaka av med salt, peppar och lite senap.

NUVARANDE Äntligen – gör ärtsoppa från grunden på bara en kvart
NÄSTA Virtuell vinskola med Erica Landin