Äntligen – gör ärtsoppa från grunden på bara en kvart

Ärtsoppa är en klassisk vardagsrätt som brukade ta lång tid att förbereda, men nu kan du laga hemmagjord ärtsoppa från grunden på ett kick. Vanliga Gula ärter måste först blötläggas i cirka 12 timmar och sedan koka i en timme medan ärtsoppa lagad med Ready in 5 blir klar på bara en kvart. Att ärterna dessutom redan är skalade gör att du slipper momentet att vispa och plocka skal, det räcker att mixa ärterna några sekunder direkt i kastrullen.

 

Till 4 portioner behöver du:

1 dl hackad gul lök

1 msk färsk ingefära

2 msk smör

1 nypa timjan

4 dl GoGreen Ready in 5 delade Gula ärter

6 dl grönsaksbuljong

Senap, salt och peppar efter behov

Så här lagar du receptet (15 min)

1. Hacka lök och ingefära.

2. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, ingefära och timjan någon minut. Tillsätt ärterna, fräs ca 1 minut och häll sedan på buljongen. Låt koka i ca 10-15 min. Obs! Ärterna ska inte koka sönder eller bli mosiga.

3. Mixa alla ingredienser direkt i kastrullen med en stavmixer ca 2 sekunder till önskad konsistens. Vid behov, späd med mer vatten.

4. Smaka av med salt, peppar och lite senap.