Alltid rätt med spett

Sätt inte allt på ett spett, gör många i stället. Grundregeln för goda grillspett är att inte blanda för våldsamt.
Alla bitar på ett och samma spett ska ha ungefär samma form och kräva lika lång tid på grillen.

Annonsen laddas.

Kycklingspett med jordnötssås & asiatisk sallad

Fylld kyckling med grillad squash

Laxspett med med paprika- och potatissallad

Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett

Chilikotlettspett med krispig paprikasallad

Till efterrätt:

Grillad ananas med kokossås

Mangospett  med kokos- och vaniljsås

Grilltips

Blötlägg spetten!
Ställ träspetten i en karaff med vatten i minst en halvtimme innan de ska användas, annars kan spetten börja brinna på grillen.

Blanda inte!
Var noga med hygienen, lägg inte rått kycklingkött tillsammans med andra råvaror.
Fiskpaket
Slå in fisken i parmaskinka före grillning så fastnar inte fisken på grillen.

Röksmak!
Lägg blötlagda kvistar av färsk rosmarin i grillglöden, så doftar det härligt och spetten får en god röksmak.