Alexandra Zazzi lagar ekologiskt

Smakrikt och ekologiskt var ledorden när hon komponerade den här vårfräscha räksalladen.

Alexandra Zazzi väljer det närproducerade och ekologiska så långt det går och lagar goda rätter med genuina smaker.

– Jag älskar att laga mat och att kunna göra det med så många närodlade och ekologiska produkter som möjligt är för mig ett stort nöje. I receptet har jag inte skrivit ekologiska alternativ, mitt råd är att köpa så många ingrediense du bara kan från närliggande producenter och med ekomärkning, säger hon.

Tips: kolla in vår säsongsguide för vårens bästa gröna!

Följer säsongerna

Namn: Alexandra Zazzi.
Ålder: 43.
Gör: Frilansande kock, matskribent,
kokboksförfattare och programledare.
Matfilosofi: Jag handlar närodlat, följer säsong och lagar mat utifrån de grönsaker jag får tag i.

Säsongsguiden