Adventsmeny med norrländskt skimmer

Till 1:a advent bjuder vi på krämig kantarellsoppa med spröda löjromsticks, en välmarinerad älgstek i gott sällskap och slutligen ljuvlig hjortronparfait.

Annonsen laddas.

Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt pasande drycker till alla tre rätterna:

Till soppan:
St Hallett Poachers Blend Semillon Sauvignon Blanc Riesling 2009 (6347) Australien, 79 kronor.
Vitt vin med läcker smak av tropisk frukt, päron och citrus. Frisk, aptiterande fruktsyra.

Till varmrätten:
Croze-Hermitage Les Launes 2008 (2800) Frankrike, 139 kronor
Ungt och smakrikt rödvin med mörk frukt, violer, kryddor och örter i smaken. Lång, rik eftersmak.

Till desserten:
Lakka Hjortronvin (3740) Finland, 86 kronor
Tydlig smak av hjortron och fint balanserad sötma. Serveras väl kyld.