85 kronor för en kopp kaffe i New York

NEW YORK. Handplockade etiopiska bönor, torkade på trä, lagrade i syresäkra lådor.
Här är kaffet som får New York-borna att betala 85 kronor per kopp.
– Helt klart värt det, säger Reiko Akehi, 47.

Annonsen laddas.

Kaffekedjan Grumpy har tagit kaffenörderiet till en ny nivå – 85 kronorsklassen.
Kaffet har bara sålts ett par dagar, men redan blivit en hajpad snackis. New York Post ägnade kaffet helsida i måndagens tidning och nu vallfärdar de trendkänsliga till de tre caféerna.
– Det är en blandning mellan franskpressat och vakumpressat, sen handlar det om temperatur och tid och förstås bönorna som mals separat för varje kopp, säger baristan Renee Teichen.

”Med noter av tropisk frukt”

Smaken presenteras som ”ren, söt och komplex med noter av tropiska frukter och blomster”.
Och visst är det gott. Och så lent att skummad mjölk känns helt överflödig. Tur är väl det, för mjölk i kaffet är en dödssynd, förklarar baristan.
Men är det värt 12 dollar? Nej, om man inte heter Bill Gates.


Så smakar kaffet

  • Luktar fantastiskt, som riktigt gott kaffe med något spännande fruktigt över sig. Lent och friskt, men inte klibbigt sött som annat smaksatt kaffe. Känns mycket lyxigare än så! Fast eftersmaken påminner lite, lite om fruktsoppa, ni vet som man åt till risgrynsgröten på dagis.
  • Ett stort minus för priset så klart och inget man dricker varje dag, mer som en trevlig, lyxig drink.