DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Crème bonjour

3 enkla recept på plockmat – för en lyxigare vardag

Fredagsmys och helgmiddag i all ära, plockmat är det nya – snabbt, enkelt och en riktig vardagslyx! Vi lät några av våra populäraste matbloggare sätta ihop en plocktallrik som förvandlar vardagskvällarna till vardagslördag.

Plockmat behöver inte vara grönsaker i stavar och inte heller en dignande buffé, tre smarta recept kan även bli en riktigt god middag. Tillsammans med Crème Bonjour bad vi Zeinas Kitchen, Lesscarbs-Fanny och Landleys Kök att ta fram plockmatsrecept med spännande smaker från färskost för nya vardagssmaker. Recepten kan lagas till många, eller avnjutas i lugn och ro med familj och vänner.

1. Färskost istället för äggstanning är upptakten till den här kantarellpajen signerad Zeinas Kitchen. Pajen går snabbt och är enkel att laga, så vi misstänker att det blir en storfavorit på plocktallriken. Här hittar du receptet på smördegspaj med Crème Bonjour kantarellost.

creme-bonjour_19
En bra plocktallrik har både kall och varm plockmat. Crème Bonjour färskost kan så klart också värmas och användas i alla typer av matlagning. Dessutom är den laktosfri.

2. Lesscarbs-Fannys har alltid varit såld på tapas. Därför är plocktallriken en självklar del av hennes middagar, även på en torsdag. Hennes färskostbollar har bara två (eller tre) ingredienser och är en favorit. Här hittar du receptet på färskostbollar.

lesscarbs-se-creme-bonjour
Föredrar du en annan smak på ostbollarna? Crème Bonjour har en massa goda smaker att välja mellan. Varför inte prova en het variant – Jalapeno?

3. Laxrullar hör plocktallriken till. Landleys Köks laxsnurror ger en spännande tvist med lufttorkad skinka och gräslöksost. De är lyxiga, superenkla och smakar underbart. Nu kan festen börja! Här hittar du receptet på Laxsnurror med lufttorkad skinka och Crème Bonjour gräslöksost.

landleys_laxsnurror_1000
Blir det färskost kvar i paketet? Perfekt, plocka fram kex och ha som tillbehör.

Här hittar du fler spännande recept med färskost.