13 goda recept till surströmmingsskivan

Surströmmingspremiären infaller tredje torsdagen i augusti varje år men riktiga fans har ofta burkar kvar från året innan. Vi som älskar surströmming äter den på hårt tunnbröd med smör och mosad potatis. Vissa med tillägg av gräddfil och rå hackad lök. Nu är det många som väljer att ha kräft- och surströmmingsskiva samtidigt. Och vad man än tycker om lukten vid första sniffet, vänjer man sig ganska fort. Här nedan är tips på rätter som passar för en riktig fest!

Nu är det dags för surströmming! Vi har samlat goda recept på rätter och tillbehör som går fint ihop med fisken som är en riktig delikatess. Är du inte jätteförtjust i surströmming finns det mycket annat gott att välja bland om du gör ett buffébord med dessa matiga rätter.

När är det surströmmingspremiär?

Surströmmingspremiären infaller tredje torsdagen i augusti. Fram till 1998 var det lag på att surströmming inte fick säljas tidigare för att den saluförda fisken skulle vara tillräckligt ”mogen”. Idag följs de tidigare lagarna genom att surströmmingstillverkarna själva är strikta med när de börjar sälja fisken.

De riktiga entusiasterna sparar dock burkar från året innan och äter när som helst på året!

NUVARANDE 13 goda recept till surströmmingsskivan
NÄSTA Se reaktionerna när amerikaner testar surströmming