10 vårnyheter på vinhyllan

Vinexperten Gunilla Hultgren Karell vårviner i glasen. Här är de bästa.

Annonsen laddas.

Vita viner

Riesling 3 Weingärten 2008 (95780) Österrike, 78 kronor
God, ren och frisk druvighet med lätt drag av aprikoser. Syrligt elegant och passar exempelvis till en jordärtskockssoppa med halstrade pilgrimsmusslor.
Betyg 4/5.


Vistamar Sepia Reserva Sauvignon blanc Riesling 20
09 (95775) Chile, 69 kronor
Aromatisk och fräsch. Här hittar man nässlor, citrus och gräs i doft och smak. Passar till lättare fiskrätter.
Betyg 4/5.


Neiss Riesling & Gewürztraminer 2008
(95797) Tyskland, 79 kronor
Aromatisk och saftig smak med inslag av citrus och kryddor. Fin balans och längd. Utmärkt till en thaikryddad kycklinggryta.
Betyg 4/5.


Q-rious Viura Muscat Chardonnay 2009
(95839) Spanien, 59 kronor
Druvigt vin med blommiga toner och inslag av citrusmarmelad. Lättsamt och läskande. Passar till exempel en skaldjurssallad.
Betyg 3/5.

Röda viner


La Clotière 2008
(95776) Frankrike, 75 kronor
Ett härligt, generöst rött vin med massor av mörka bär och lite örter. Helgjutet. Gärna till lammkotletter med färska örter och en krämig potatisgratäng.
Betyg 5/5.

Beaujolais-Villages Les Granits 2009 (95838) Frankrike, 69 kronor
Ett ungt, mjukt och saftigt vin med drag av hallon och vinbär. Trevligt och friskt och passar förslagsvis en halstrad röding med örtsmör och mandelpotatis.
Betyg 5/5.

Solombra Malbec Shiraz 2009 (97484) Argentina, 69 kronor
Plommon, blåbär och lakrits i lite maffig stil och tuggig stil. Perfekt till en mustig köttgryta.
Betyg 4/5.


Zuazo Gaston Crianza 2007
(95913) Spanien, 79 kronor
Ett fint riojavin med kryddig, mogen frukt och spänstiga syror. Passar till exempelvis wallenbergare med potatispuré.
Betyg 4/5.


Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon Carignan 2008
(98966) Chile, 68 kronor
Vinbär och örter och lätt krydda. Ett smakrikt och generöst vin i direkt stil. Gott till viltskav med bacon och svamp.
Betyg 4/5.

Pedroncelli Pinot noir Russian River 2007 (95915) USA, 120 kronor
Mogna, röda bär med kryddor och vanilj i smaken. Hetta i eftersmaken. Gärna till parmalindad kycklingfilé.
Betyg 3/5.