10 röda boxar till middagen

Gunilla Hultgren Karell har testat boxar. 8 får toppbetyg, 2 ska du undvika helt.

Annonsen laddas.


Periquita Reserva 2005
(2560) Portugal, 259 kronor (3 liter)
Härligt, generöst och kryddigt med mognadstoner. Hög klass. Gott till en mustig gulaschsoppa.
Betyg 5/5.


Raimat Abadia 2006
(2738) Spanien, 249 kronor (3 liter)
Rejält och balanserat med mogna plommon, drag av choklad och
kryddor. Smakrikt. Passar till exempelvis lammfärsbiffar med färsk
mynta.
Betyg 5/5.


Penfolds Rawson´s Retreat Shiraz Cabernet 2008
(6942) Australien, 259 kronor (3 liter)
Massor av mörk frukt, mynta, vanilj och frisk syra. Följsamt och
gott och går bra till en buffé med kryddiga rätter.
Betyg 5/5.


Roodeberg 2007
(7451) Sydafrika, 269 kronor (3 liter)
Ett tufft och ganska maffigt vin med mörk frukt, plommon lite rökiga toner och fatkrydda. Struktur och längd. Gärna till en köttgryta.
Betyg 5/5.


Santa Inés Reserva 2007
(6283) Chile, 199 kronor (3 liter)
Vinbär, örter och vanilj i mjuk, varm stil. Gärna till grillade rotfrukter med fetaost.
Betyg 4/5.


Jeanjean Merlot 2008
(12159) Frankrike, 179 kronor (3 liter)
Mjukt med inslag av söta körsbär, vingummin och lätt kryddat. Passar en smakrik kycklingrätt.
Betyg 4/5.


Ecologica Shiraz Malbec 2008
(6512) Argentina, 199 kronor (3 liter)
Massor av mogna, mörka bär och god krydda i lite saftig, mjuk stil. Prova till en örtfylld fläskfilé med klyftpotatis.
Betyg 4/5.

Rive Barbera 2007 (6285) Italien, 199 kronor (2 liter)
Mörkkryddig, tilltalande frukt med fin koncentration, med ordentlig hetta i slutet. Till en grillad biff med ljummen bönsallad.
Betyg 3/5.


Bodegas Alberto
(6527) Spanien, 279 kronor (5 liter)
Rotsaker, knäck och syrlig, kort smak. Och hela fem liter. No gracias.
Betyg 1/5.


Foot of Africa Shiraz Cabernet 2009
(2001) Sydafrika, 189 kronor
(3 liter)
Här smakar det bara rök, beska och torkade, gamla örter. Inte gott; den vita varianten är tusen gånger bättre.
Betyg 1/5.