10 perfekta pizzaviner

Vitt eller rött till pizza? Både och! Gunilla Hultgren Karell har hittat 10 perfekta kombinationer.

Annonsen laddas.

Vita viner


Bodega Lurton Pinot Grigio 2009
(6193) Argentina, 75 kronor
Fin spänst med lätt kryddighet och citrustoner. Ett läskande och rent vin. Perfekt till en pizza frutti di mare.
Betyg 5/5.

Mezzacorona Chardonnay 2009 (2407) Italien, 66 kronor
Ren, fruktig och frisk smak med lätt drag av vanilj. Till en vegetarisk pizza med mozzarella, rucola, olivilja och havssalt.
Betyg 5/5.


Jean Leon Magnolia 2008
(2691) Spanien, 69 kronor
Friskt med lätt blommig ton och päronliknande fruktighet. Till exempelvis en tonfiskpizza.
Betyg 4/5.


Bellingham The Orchards Chenin Blanc 2008
(2051) Sydafrika,
99 kronor
Smakrikt och maffigt vin med tropiska frukter, nötter och lätt smörigt inslag. Till en pizza med vitlöksmarinerade scampi.
Betyg 4/5.


Pouilly-Fumé 2008
(2227) Frankrike, 139 kronor
Ett aromatiskt vin med vinbär, krusbär och citrus i doft och smak. Som fördrink tillsammans med pizzabitar med basilika, pinjenötter
och getost.
Betyg 4/5.

Röda viner

Vina Herminia 2008 (12615) Spanien, 59 kronor
Ren, frisk fruktighet med lätt krydda. Enkel rioja i fin form. Prova till en smakrika pizza med salami.
Betyg 5/5.


Mediterra 2007
(2317) Italien, 149 kronor
Läckert vin med koncentrerad fruktighet, kryddor och drag av färsk
tobak. Ett riktigt lyxvin till pizza med bresaola, rucola och hyvlad
parmesan.
Betyg 5/5.

Ichanka Bonarda 2009 (97696) Argentina, 57 kronor
Ett generöst vin med massor av mörka bär, kryddiga toner och ett
stråk av lakrits. Till en rejäl pizza med köttfärs och grönsaker.
Betyg 4/5.


Bardolino Classico 2008
(2329) Italien, 59 kronor
Lätt, körsbärsfriskt med inslag av örter. Utmärkt till en klassisk
capricciosa.
Betyg 4/5.


Morello Nebbiolo Merlot 2007
(6250) Australien, 115 kronor
Här bjuds det på fint kryddig frukt, mogna körsbär och värme. Prova till en pizza med smakrik salsiccia.
Betyg 4/5.