10 höjdare inför nyår

Allt behöver inte bubbla i glasen. Här har du 10 topptips inför en skön avslutning på året.

Annonsen laddas.

Vita viner

5 getingar

Bodega Lurton Pinot Grigio 2008, (6193), Argentina, 67 kronor
Kul vin med kryddig, angenäm ton och lite grape. Pigg och spänstig och passar fint till en knaprig pizza med parmaskinka.

4 getingar

Jacob´s Creek Dry Riesling 2008, (2438), Australien, 70 kronor
Druvig och fräsch med lite syrliga limetoner. Gott som apéritif eller till en ostpaj med färska räkor och gurka.
 

Fleur du Cap Unfiltered 2007, (15530), Sydafrika, 99 kronor
Snyggt, balanserat och personligt vin med aningen kryddighet och fräsch frukt. Till färsk pasta med lax och skaldjur.

 

3 getingar
 

Errazuriz Chardonnay Viognier Semillon 2007, (99607), Chile, 69 kronor
Ganska smakrikt med saftig, tropisk frukt och lite hetta i eftersmaken. Gott till kycklingwok med rostade nudlar.
 

SAAM Mountain Chenin Blanc Viognier 2008, (96433), Sydafrika, 79 kronor
Lätt blommig med aromatiska toner, örer och syrliga karameller. Passar till en sallad med rökt lax.
 

Röda viner

5 getingar

Campolieti Ripasso 2007, (6792), Italien, 85 kronor
Mycket tilltalande med drag av torkad frukt, plommon och fin kryddighet. Ett välgjort vin som passar till en krämig svamp-risotto med massor av parmesan.

4 getingar

Côtes-du-Rhône 2007, (6018), Frankrike, 67 kronor
Okomplicerat och gott rödvin med örtiga toner och mjuk fruktighet. Till exempelvis kryddiga fläskkotletter med råstekt potatis.

Mont Gras Reserva Merlot 2007, (6516), Chile, 89 kronor
Koncentrerad smak med mogna blåbär, plommon och kryddor. Rik och lång eftersmak med värme. Servera till renskav med potatispuré.
 

Butibalausi Negre Crianza 2006, (96960), Spanien, 115 kronor
Bra tryck i smaken med slånbär, krydda och lakrits. Balanserade syror. Passar till lammkotletter med ugnsbakade rotfrukter.
 

3 getingar

Finca Flichman Shiraz Reserva 2007 (6528) Argentina, 74 kronor
Smakrikt och lite robust vin med mörk frukt och kryddor. Utmärkt till en mustig köttgryta och även till en bit ost efteråt.