10 favoriter till buffén

Vinexperten Gunilla Hulgren Karell tipsar om vin till sommarbuffén.

Annonsen laddas.

VITA

Robertson Chardonnay 2008 (12094) 179 kronor

• Frisk frukt med lätt krydda och citrusliknande fräschör. Aptitretande syra. Utmärkt när man vill matcha både lätta och lite mer smakrika rätter.
Betyg 5/5

Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2008 (2144) 69 kronor
• God, saftig fruktighet med inslag av äpplen och melon med liten krydda. Extra bra till smakrika fisk- eller kycklingrätter.
Betyg 5/5

Fleur du Cap Unfiltered 2008 (15530) 99 kronor

• Ett finstämt vin med god, tropisk frukt och lite vanilj i eftersmaken. Funkar både till fisk, ljust kött från grillen och smakrika grönsaksrätter.
Betyg 5/5

St Hallett Poachers Blend 2008 (6347) 75 kronor

• Fräscht och användbart sommarvin med inslag av gula äpplen, citrus och aprikoser. Gott till fisk och skaldjur i alla varianter.
 Betyg 4/5

By the River Riesling 2008 (7413) 59 kronor
• Friskt och lättsamt vin med druvig, lätt syrlig smak med aningen sötma i eftersmaken. Till sallader, skaldjur och milda ostar.
Betyg 4/5

RÖDA

Santagostino Nero d´Avola-Syrah 2007 (2312) 189 kronor 3 liter

• Mörk frukt med rondör, inslag av lakrits och balanserade syror. Mycket bra om man serverar en medelhavsinspirerad buffé.
Betyg 4/5

Hidden Rock Petit Verdot Cabernet Sauvignon 2008 (12174) 56 kronor
• Mjukt rödvin med mörka bär, lite lakrits och drag av viol
i smaken. Gott till smakrika sallader, grillad lax och grillspett med kött.
Betyg 4/5

Ramos Reserva 2008 (6139) 69 kronor
• Ung, skön frukt med drag av mogna vildhallon och krydda. Perfekt till en grillbuffé med smakrika ingredienser.
Betyg 5/5

Duette Premium Pinot Noir 2008 (6602) Chile, 95 kronor
• Ett lätt och mjukt vin med körsbär, hallon och god krydda i smaken. Fint till ljust kött, smakrik fisk och charkuterier.
Betyg 4/5

ROSÉ

Valle Reale Vigne Nuove Cerasuolo 2008 (2242) 79 kronor
• Koncentrerad med drag av körsbär och en välgörande bitterhet i avslutningen. Utmärkt allround till både vegetariskt, ljust kött och fisk.
Betyg 4/5