10 boxviner som passar till buffén

Det kan vara svårt att kombinera vin och mat när rätterna skiljer sig åt. De här vinerna passar till det mesta på buffébordet.

Annonsen laddas.

Benchmark Shiraz Mourvèdre 2009 (6357) Australien, 235 kronor (3 liter)
Smakrikt och mycket generöst med maffig smak av mörka bär, mynta och lakrits. Till kryddiga kött- och grönsaksrätter.

Vernissage Chardonnay Viognier 2009 (2251) Frankrike, 199 kronor (3 liter)
Väskboxen med friskt och rent vin med stråk av gula äpplen och en lätt blommig ton. Gärna till en buffé med asiatisk touch.

Masi Modello 2009 (2386) Italien, 249 kronor (3 liter)
Trevligt, mjukt rödvin med körsbärsfräschör och örtiga toner. Servera till en italienskinspirerad buffé med kyckling.

Periquita Reserva 2007 (2560) Portugal, 259 kronor (3 liter)

Mogen, skön smak med kryddiga toner och fyllig, mörk frukt. Häll upp i karaff och servera till en smakrik vinterbuffé med viltkött och potatisgratäng.

Zumbali Chenin Blanc (2058) Sydafrika, 129 kronor (3 liter)
Budgetvin med syrliga druviga toner, citruskarameller och pigg känsla. Passar en buffé med mycket fisk och sallader.

Viña Maipo Cabernet Sauvignon 2008 (16510) Chile, 199 kronor (3 liter)
Mjukt, smidigt med örter och vinbär i varm stil. Gärna till buffé med med smakrika pajer och sallader.

Las Moras Reserva Chardonnay 2010 (16018) Argentina, 219 kronor (3 liter)
Ekovin i ganska smakrik stil, kryddig med drag av mogen frukt och lite vanilj. Till matiga sallader och kallskuret.

Zonnebloem Sauvignon Blanc 2010 (2020) Sydafrika, 209 kronor (3 liter)
Ungt, aromatiskt med frisk smak med fläder, örter och spänstig frukt. Passar till en klassisk buffé med lax, kyckling, kallskuret, sallader och milda ostar.

Rabl Grüner Veltliner 2009 (2296) Österrike, 149 kronor (1,5 liter)
Ett utmärkt vin med druvig, ren, aningen kryddig karaktär med viss elegans. Gärna till en lyxig skaldjursbuffé.

Raimat Abadia 2007 (2738) Spanien, 249 kronor (3 liter)

Fin, mörk fruktighet med drag av choklad och kryddor. Balanserad eftersmak. Till en spansk tapasbuffé.